“Ik ben de jongste van vier zussen: Judith, Esther, Kristel en dan kom ik. Kristel is 7 jaar ouder dan ik ben. Helaas heb ik haar niet gekend. De reden dat ik KiKa steun is omdat mijn zus, Kristel op 5-jarige leeftijd na een helse strijd van 10 maanden tegen leukemie is overleden. Ondanks haar onverwoestbare doorzettingsvermogen nam de kanker de overhand. Hoe sterk (“Danoontje Power” was haar lijfspreuk) ze ook was, het mocht niet baten. Na een oneerlijke strijd kreeg op 27 september 1990 de hemel er een heel mooi sterretje bij.
Ondanks dat ik haar niet heb mogen kennen, ben ik van mening dat je alles op alles moet zetten om een ander te kunnen helpen.

Tegenwoordig groeit iedereen op met het beeld dat je het maximale uit je leven moet halen, vooral op ‘materieel’ vlak: je moet zo hoog mogelijk opgeleid zijn, je moet een goede baan hebben, een vrijstaand huis en het liefst nog een dikke auto. Presteren, presteren, presteren. Dat zijn oprecht dingen waar je trots op mag zijn. Je hebt daar tenslotte voor gewerkt. Maar wat als je materialistisch gezien alles ‘perfect’ voor elkaar hebt? (Overigens: wat IS perfect?) maar wat als jij of een familielid kanker krijgt. Dan is al het andere toch ineens niet meer zo belangrijk? Dan wil je toch alleen maar dat jij of die ander geneest? Dat zijn precies de dingen die we vaak vergeten te doen: oprecht te genieten. Vaak begin je daar pas mee als het te laat is: “had ik maar eerder…”. Door wat ik (indirect) met Kristel heb meegemaakt, besef ik mij zó ontzettend goed dat het belangrijk is voor je streefdoelen te gaan, door te zetten, maar bovenal vind ik het belangrijk te genieten van elk kostbaar moment dat ik op deze aardbol rond mag en kan lopen. En als ik een ander ook nog eens kan helpen, door bijvoorbeeld bloed of stamcellen af te staan, dan heb ik mijn eigen versie van ‘perfect’ gedefinieerd.

Het verleden kan niemand veranderen, maar de toekomst wel… Daarom ga ik 17 september 10 kilometer hardlopen in Nijmegen. Jij kunt mij – maar vooral deze dappere kindjes – steunen door geld te doneren! Alle kleine beetjes helpen…

Wil je KiKa helpen? Mijn zus Judith gaat voor mij tijdens de busreis van de eerste thuiswedstrijd van FC Twente met de collectebus rond. Doneer jij ook?”

Doneren kan ook via: https://www.runforkika.nl/carlijn-rouweler

Alvast ontzettend bedankt!