Twente Fans Wierden

Supportersvereniging Twente Fans Wierden

Op 28 oktober 2005 is Twente Fans Wierden (afgekort TFW) officieel als vereniging van start gegaan. initiatiefnemers Ernst Hemmer (voorzitter), Jan Timmerman (secretaris), Arjan Niezink (merchandising & sponsoring), Gerald Niezink (penningmeester, ledenadministratie & activiteiten) en Stephan Velnaar (vice voorzitter & activiteiten) vormden het bestuur van TFW.

Ook een website moest er komen en Remko Jannink werd aan het bestuur toegevoegd als de nieuwe webmaster en grafisch ontwerper van TFW en dat doet hij nu nog steeds, alleen niet meer als bestuurslid, maar als lid van de activiteitencommissie. Ondertussen is Stephan Velnaar vervanger door Henry Kamphuis en vervolgens Henry Kamphuis door Judith Rouweler-Spijker, en schoof Henry door naar de activiteitencommissie. Ook Daan Kortenhorst heeft een aantal jaren aan het bestuur deelgenomen, die sinds 2018 is vervangen door Lars Bergman. Het bestuur bestaat daardoor vanaf seizoen 2018-2019 uit 6 personen en de activiteitencommissie uit 3 personen.

In het begin bestond de vereniging uit ongeveer 35 leden en 2,5 jaar later hebben we de mijlpaal van 100 gepasseerd. Rond het 5 jarig jubileum zaten we op 150 leden en tegenwoordig schommelen we zo rond de 200.

Wat doen wij?

Na de oprichting werd er meteen het één en ander op touw gezet. Zo wordt er elke thuiswedstrijd (beker, competitie, play offs, Europese wedstrijden) een bus geregeld die vertrekt vanaf onze vaste thuisbasis café Hansie. Ook wordt er af en toe een busreis georganiseerd naar uitwedstrijden voor zowel de competitie als in Europees verband. Alles hangt hierbij natuurlijk af van de animo.

Ook hebben we vanaf het begin een clubblad uitgebracht. Tijdens het 10 jarig jubileum is er een speciale jubileum editie uitgegeven. Dit was meteen de laatste. Vanwege het digitale tijdperk verloopt nu alle communicatie via facebook, twitter en de website die in 2015 geheel is vernieuwd en geschikt is voor de huidige media. Zo verschijnen hier regelmatig interviews e.d. op die daardoor een nog groter bereik krijgen dan de papieren editie. Kortom, alle onderdelen in het clubblad worden nu digitaal verspreid.

Een jaarlijkse feest(avond) mag natuurlijk niet ontbreken. Bij deze feesten maken ook selectiespelers en bestuursleden van FC Twente af en toe hun opwachting. Zo hebben wij in het verleden o.a. bezoek gehad van Ramon Zomer, Luke Wilkshire, Jeroen Heubach, Wout Brama, Eugenio Porcu , Jan van Halst, Torgeir Børven en Hidde ter Avest.
Om naast al deze vast terugkomende activiteiten nog meer te organiseren voor onze leden, is er in 2010 een activiteitencommissie opgericht. Deze bestaat tegenwoordig uit Tom Mulhof, Henry Kamphuis en Remko Jannink. Deze mannen zijn in samenspraak met het bestuur verantwoordelijk voor alle activiteiten die door TFW worden georganiseerd. Denk hierbij o.a. aan de jaarlijkse feest(avond), avondje speedsoccer, bierbingo, barbecue, kinderactiviteit, gezamenlijk ontbijt, bezoeken uitwedstrijd, bierproeverijen, darttoernooi, forumavond, enzovoort.

Voor de echte FC Twente fan is er dus genoeg te doen bij supportersvereniging Twente Fans Wierden!

Internet

Op de website www.twentefanswierden.nl staat de laatste informatie over de supportersvereniging. Waaronder de vertrektijden van de bus, foto’s, merchandising en allerlei overige informatie wat betrekking heeft tot TFW.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op www.twentefanswierden.nl voor meer informatie.

Supportersvereniging Twente Fans Wierden
Abraham Kuyperstraat 23
7642 XS Wierden
Rabobank: NL13RABO0115587640
Email: info@twentefanswierden.nl
Website: www.twentefanswierden.nl