Op woensdag 1 maart 2017 heeft supportersvereniging Twente Fans Wierden haar eerste officiële jaarvergadering gehouden voor alle leden van 16 jaar en ouder in café Hansie te Wierden. Voorzitter Ernst Hemmer blikte terug op het 10-jarig jubileum van de supportersvereniging, het 50-jarig jubileum van FC Twente en de roerige periode van FC Twente. Maar ondanks de roerige periode van FC Twente bleven de 200 fans uit Wierden trouw aan de club en de supportersvereniging, evenals de ruim 20 sponsoren.

Naast terugblikken werd er ook vooruit gekeken. Tijden veranderen en dus verandert de vereniging mee. Analoge clubbladen worden vervangen door inzet van social media, zaken worden meer geformaliseerd (o.a. notariële statuten en huisreglement) en sponsorpakketten gemoderniseerd.  Verder streeft de activiteitencommissie blijvend naar leuke activiteiten (Speedsoccer, bierproeverij, feestavond enzovoort) voor jong en oud binnen de vereniging.

Ook werd er dankbaar afscheid genomen van bestuurslid Henry Kamphuis. Ondanks de beëindiging van zijn bestuurswerkzaamheden, blijft hij wel actief betrokken binnen de vereniging via de activiteitencommissie. Judith Rouweler-Spijker is tijdens de vergadering benoemd tot nieuw bestuurslid.

Tegen het einde van de vergadering arriveerde FC Twente speler Hidde ter Avest. De voorzitter heette Hidde hartelijk welkom. De voorzitter merkte op dat het spijtig was dat Hidde niet aanwezig kon zijn bij het 10-jarig jubileumfeest van de supportersvereniging. Tijdens deze feestavond mocht Hidde’s ‘maatje’ (aldus de voorzitter) en voormalig FC Twente speler Torgeir BØrven het spandoek “Hidde, de (t)rots uit Wierden” in ontvangst nemen. Dit spandoek hangt thans in de Grolsch Veste.

Hidde onthulde vervolgens een ingelijst gesigneerd wedstrijdshirt van hemzelf in café Hansie en ontving het eerste, maar laatste, analoge clubblad  (10-jarig jubileumeditie) van de supportersvereniging.  Na afloop van de vergadering proostten de aanwezige leden op de mooie Wierdense supportersvereniging en FC Twente.

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S